Ik geef Anderlecht de beste kansen, maar ik hoop dat Standard wint

"Ik geef Anderlecht de beste kansen, maar ik hoop dat Standard wint"

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 11:15vr 27-11-2020 om 11:15

Laatste update: vrijdag 27 november 2020 om 12:03vr 27-11-2020 om 12:03

Zondag staat de klassieker Anderlecht - Standard op het programma. Jonathan Legear heeft voor beide clubs gespeeld. Hij tipt zondag op een zege voor Anderlecht. 

"Ik geef Anderlecht de beste kansen, maar ik hoop dat Standard wint, het blijft mijn club. Weet je nog de Clasico's in mijn tijd? Het is niet meer hetzelfde. Met spelers als Biglia, Suárez, Boussoufa... Bij Standard had je Jovanovic, Mbokani, Defour, Witsel, Fellaini... Dat was toch een ander niveau. Vandaag trekken heel veel clubs de kaart van de jeugd, maar die jonge gastjes maken toch meer fouten. Het niveau van het Belgische voetbal is gezakt", geeft hij aan bij Het Laatste Nieuws.

Legear gelooft dat maar één van die twee clubs Play-Off 1 zullen halen. "Ik tip op Anderlecht omdat Standard al te vaak met geluk ontsnapte aan een nederlaag, terwijl Anderlecht vaak in de laatste minuten nog punten te grabbel gooide. Die pech keert nog."

Legear gelooft dan ook absoluut in het project van Anderlecht. "Ik denk dat ze de juiste formule hebben gevonden, maar Anderlecht moet de fouten die Coucke maakte, eerst nog rechtzetten. Daardoor moeten ze jammer genoeg jongens als Doku laten gaan, maar als de club weer stabiel is en Kompany met een envelop van 20 of 30 miljoen de transfermarkt op kan gaan, dan komt het vanzelf goed. Al moet hij er vier of vijf jaar over doen, Kompany zal Anderlecht terugbrengen waar het hoort."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Anderlecht winnen van Standard?

Ja
54%
Nee
46%
(192 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws