Antwerp zet grote stap in Europa League: ‘Onderling resultaat belangrijk’

Antwerp zet grote stap in Europa League: ‘Onderling resultaat belangrijk’

Gepubliceerd: vrijdag 27 november 2020 om 08:15vr 27-11-2020 om 08:15

Laatste update: vrijdag 27 november 2020 om 19:03vr 27-11-2020 om 19:03

Royal Antwerp Football Club heeft een grote stap richting de volgende ronde van de Europa League gezet. Na de 0-2 overwinning op LASK Linz staat The Great Old voorlopig aan kop in Groep J.

Vooral het onderlinge resultaat kan uiteindelijk de doorslag geven. Voor speeldag vier stonden drie clubs met zes punten op gelijke hoogte. Door de zeges van Antwerp en Tottenham (4-0 Ludogorets) lopen beide clubs drie punten uit op LASK.

Wat zijn nu de mogelijke scenario’s voor Antwerp? Volgende speeldag wacht Ludogorets, dat met nul punten al zeker is uitgeschakeld. Als The Great Old wint is het al zeker van de volgende ronde. Met een gelijkspel of een nederlaag wordt het mogelijk nog spannend.

Antwerp heeft nu de beste hand omdat het onderlinge resultaat in het voordeel van The Great Old ligt. Thuis werd er 0-1 verloren van LASK, maar in Oostenrijk werd het 0-2, dat kan de doorslag geven. Als LASK een vier of zes op zes haalt en Antwerp een nul op zes, is de Belgische club uitgeschakeld. Als de manschappen van Leko een één op zes halen moeten de Oostenrijkers sowieso een zes op zes verwezenlijken.

Hetzelfde scenario geldt voor Tottenham, al moeten de Engelsen nog onderling tegen LASK aantreden. In de heenwedstrijd werd het 3-0 voor Tottenham.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Haalt Antwerp de volgende ronde?

Ja
98%
Nee
2%
(546 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws