Hines-Ike van KV Kortrijk is duidelijk: Spelen of vertrekken

Hines-Ike van KV Kortrijk is duidelijk: "Spelen of vertrekken"

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 22:04do 26-11-2020 om 22:04

KV Kortrijk verloor afgelopen weekend met 1-0 van Club Brugge. De Kortrijkzanen speelde een prima partij vanuit de organisatie en gaven weinig weg, behalve het doelpunt van Noa Lang. Verdediger Brendan Hines-Ike speelde nog geen minuut dit seizoen voor de West-Vlaamse club en hij wil verandering zien.

Hines-Ike kwam vanuit het Zweede Örebro naar Kortrijk in juli 2018 en stond drie dagen later al in de ploeg. Hij kwam onder Glen De Boeck elf opeenvolgende wedstrijden aan de aftrap. In november nam Yves Vanderhaeghe als trainer over en speelde Hines-Ike nog maar af en toe. Zijn contract loopt tot juni 2023. Hines-Ike was met 650.000 euro de duurste inkomende transfer van KVK. "Intussen is mijn marktwaarde al gehalveerd. Daarom zoek ik dringend een oplossing: ik moet spelen of vertrekken", laat de Amerikaan weten in een interview met Het Laatste Nieuws.

"Ik train elke dag voluit, ik doe mijn best voor de groep, ik weet dat ik goed lig bij de ploegmaats, maar sinds januari was ik er in de wedstrijden nooit meer bij," zegt Hines-Ike. "Weet je wat dat doet met een jonge voetballer die niets liever wil dan voetballen? Mentaal heb ik het heel zwaar gehad. Ik heb hier geen familie of vrienden. Gelukkig is mijn vrouw nu hier. Corona kwam voor mij als een geschenk: ik kon twee maanden naar de States om mijn zinnen te verzetten. Eindelijk zag ik nog eens mijn grootouders. Ik hervatte het nieuwe seizoen vol inzet, maar ofwel zit ik op de bank, ofwel als negentiende man in de tribune. Bij ons in Amerika zouden we hierover communiceren. Football is business, ik begrijp dat.  Als de club me niet meer nodig heeft, oke, laten we dan een oplossing zoeken. Maar niemand zegt me wat", aldus Hines-Ike. "Speelt hier meer dan mijn prestaties, is er een persoonlijke reden? Ik weet het niet. In ieder geval: niemand wordt hier beter van, niet ik, niet de club."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws