Gulle Vanaken prijkt op mooie tweede plek in nevenstatistiek in Champions League

Gulle Vanaken prijkt op mooie tweede plek in nevenstatistiek in Champions League

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 16:32do 26-11-2020 om 16:32

Laatste update: donderdag 26 november 2020 om 17:00do 26-11-2020 om 17:00

Club Brugge werd door Borussia Dortmund twee keer met de neus op de feiten gedrukt (0-3 en 3-0). Ook Gouden Schoen Hans Vanaken wist zijn ploeggenoten niet naar een hoger niveau te tillen. De spelmaker sukkelt met een minder vormpeil, maar aan een gebrek aan inzet lijkt dat niet te liggen.

Uit de statistieken van de Champions League blijkt dat Vanaken (bijna) helemaal bovenaan het lijstje met de aantal afgelegde kilometers prijkt. In totaal liep de Limburger al ruim 46,5 bij elkaar in zijn vier pouleduels. Slechts één speler op het kampioenenbal doet beter. Christoph Kramer (Mönchengladbach) zit al aan 49 kilometer. Ook Nicolo Barella (Internazionale) mag mee op het podium.

Verderop in het lijstje duikt overigens al snel een tweede Club-middenvelder op: Ruud Vormer. De Nederlander doet zo'n drie kilometer minder goed dan Vanaken en prijkt zo op plek veertien. Eén trede lager vinden we de eerste Rode Duivel in buitenlandse loondienst. Thomas Meunier (Borussia Dortmund) draafde al veelvuldig zijn rechterflank af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws