Anderlecht blijft in hetzelfde bedje ziek: 'Het zit ingebakken in de clubcultuur'

Anderlecht blijft in hetzelfde bedje ziek: 'Het zit ingebakken in de clubcultuur'

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 15:56ma 23-11-2020 om 15:56

Vincent Kompany heeft na de nederlaag van zijn ploeg RSC Anderlecht tegen Beerschot stevig uitgehaald naar zijn spelersgroep. Er zat weinig passie in het spel van paars-wit, maar volgens Jacques Sys is dat een oud zeer. Volgens hem is Anderlecht al jaren in hetzelfde bedje ziek.

'Kompany trok stevig van leer terwijl hij ze tot dusver altijd in bescherming nam. Nu had hij het over een gebrek aan gretigheid en mentaliteit. Hoe vaak hebben we dat in het verleden al niet gehoord uit de mond van trainers van Anderlecht, het is echt een afgezaagd refrein en het zit kennelijk ingebakken in de clubcultuur', aldus de hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine.

De ploeg van Kompany zal zich de komende weken moeten herpakken, maar krijgt een moeilijk programma voor de kiezen. 'Maar dat Anderlecht zonder bezieling voetbalde, is natuurlijk zorgwekkend. Het is allemaal te voorspelbaar, te saai zelfs. Als je zag hoe ze op het middenveld door Beerschot werden overtroefd, dat was pijnlijk. Anderlecht speelt bij momenten meer acteruit dan vooruit. En er zit geen stabiliteit in de prestaties', besloot Sys.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws