Vandenbempt analyseert: Het voetbal van Kompany is makkelijk te verdedigen

Vandenbempt analyseert: "Het voetbal van Kompany is makkelijk te verdedigen"

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 11:30ma 23-11-2020 om 11:30

De wedstrijd tegen Beerschot eindigde in een ontnuchterend resultaat voor Vincent Kompany en Anderlecht. Peter Vandenbempt oppert dat het voetbal van Anderlecht simpelweg te voorspelbaar is geworden. Dringt een tactische ommezwaai zich op?

"Het was opnieuw een teleurstelling voor Anderlecht, zo veel is zeker", begint Vandenbempt zijn analyse bij Sporza. "in de bespreking achteraf werd vooral de nadruk gelegd op het gebrek aan gretigheid, persoonlijkheid, energie, de wil om te werken…Maar dat is maar een deel van de verklaring", aldus de analist.

"Anderlecht moet zich toch de vraag stellen, en die bedenking wordt intern ook gemaakt, of dat geprogrammeerde voetbal niet te voorspelbaar is geworden", vervolgt Vandenbempt. "Bijgevolg is dat voetbal dan ook makkelijk te verdedigen, zoals Beerschot dat deed door de  flanken te blokkeren en centraal de immer kerende passlijnen."

Vandenbempt denkt dan ook dat Anderlecht nood heeft aan wat meer tactische vrijheid. "Er is nood aan meer variatie in het spel. Meer intuïtie en minder voorspelbaarheid. Het echte gevaar kwam er ook pas nadat de spelers een actie begonnen te maken en er sneller diepgang werd gezocht. Kortom, Anderlecht heeft nog werk aan de winkel, ook op voetballend vlak."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws