Mama Verstraete gelooft in 'ommezwaai': In Keulen kreeg hij ferme klop

Mama Verstraete gelooft in 'ommezwaai': "In Keulen kreeg hij ferme klop"

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 10:32za 21-11-2020 om 10:32

Zoek niet naar Birger Verstraete in de selectie van Ivan Leko voor de verplaatsing naar KV Oostende. De middenvelder is 'onvoldoende fit' om naar zijn geboortestad af te reizen. Extra zuur voor Verstraete, die sowieso nog niet al te veel indruk wist te maken. Zijn moeder en stiefvader voorspellen echter beterschap.

Dat hij nog niet zijn beste niveau benaderde in dienst van Royal Antwerp FC, geeft Verstraete zelf als eerste toe. "Zo is Birger: hij zal niks verbloemen", beaamt de mama bij Sportwereld. "Maar de supporters die kritiek hebben, moeten beseffen dat een beetje geduld nodig is. In Keulen kreeg hij toch een ferme klop te verwerken. Hij was er meteen titularis, maar dan viel hij uit en werden de mensen die hem haalden ontslagen."

"Onder de nieuwe trainer, die hem te klein en te technisch vond, kwam hij niet meer aan de bak. Daardoor miste hij ook wat ritme toen hij naar Antwerp kwam", legt moeder Verstraete de vinger op de wonde. "Maar van zodra hij dat ritme te pakken heeft en zijn zelfvertrouwen terugvindt, gaan we een hele ommezwaai zien. Het goeie is dat Leko in hem gelooft. Hij heeft veel moeite gedaan om hem te halen."

Ook de stiefvader, jarenlang jeugdtrainer in Oostende, gelooft rotsvast in Verstraete's kwaliteiten. "Het komt zeker goed. Hongla doet het nu ook goed op zijn positie, maar ik ben er 100% van overtuigd dat Birger zal slagen, want hij heeft ook de mentaliteit van een Antwerpspeler. Het loopt nog niet zoals hij wil, maar hij voelt zich goed bij Antwerp - toch een titelkandidaat -, heeft er al goeie maten zoals Ritchie De Laet en zal zijn topniveau wel terugvinden", besluit de man verzekerd.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Verdient Verstraete een basisplek bij Antwerp als iedereen fit is?

(90 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws