Tau (Anderlecht) helpt Zuid-Afrika met doelpunt aan belangrijke overwinning

13-11-2020 22:15

De internationals van RSC Anderlecht zijn tijdens deze interlandbreak in goede vorm. Eerder scoorde Mustapha Bundu al voor Sierra Leone. Later op de dag deed ook Percy Tau dat voor Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika werkte in groep C van de kwalificatiecampagne voor de Afrika Cup een belangrijke partij af tegen Sao Tomé en Principe. Zuid-Afrika was de grote favoriet, maar had het toch niet zo makkelijk tegen de laatste in groep C.

De Zuid-Afrikanen slaagden er pas na 55 minuten in om tot scoren te komen. Het was Tau die vanop de stip zijn land op voorsprong bracht. De bezoekers van Sao Tomé en Principe slaagden er daarna niet meer in om een gelijkmaker op het scorebord te zetten. In de allerlaatste minuut maakte Zungu er wel nog 2-0 van.