UPDATE: Calciomercato koppelt nu ook derde ploeg aan Kana van Anderlecht

UPDATE: Calciomercato koppelt nu ook derde ploeg aan Kana van Anderlecht

Gepubliceerd: donderdag 12 november 2020 om 19:02do 12-11-2020 om 19:02

Laatste update: donderdag 26 november 2020 om 10:57do 26-11-2020 om 10:57

Bij RSC Anderlecht is het 'In Youth we trust'-principe meer dan ooit van kracht, gezien de financiële situatie van de club. Jérémy Doku werd voor een recordbedrag van 27 miljoen euro verkocht. Eén van de volgende in het rijtje kan Marco Kana zijn. De interesse neemt alvast toe.

Calciomercato schrijft namelijk dat Atalanta Bergamo en Lille OSC het vizier op de Anderlecht-middenvelder hebben gericht. Kana tekende onlangs een nieuw contract tot medio 2025, waardoor Anderlecht in een luxepositie zit wat betreft de hoogte van een eventuele transfersom. Eerder raakte al bekend dat ook Juventus en SSC Napoli de prestaties van Kana opvolgen.

Dit seizoen kwam Kana tot dusver in vijf wedstrijden in actie. Het jeugdproduct van Anderlecht speelt doorgaans als defensieve middenvelder, maar Vincent Kompany durft de jongeling ook centraal achterin te posteren. De polyvalentie van Kana is dan ook het sein voor verschillende clubs om hem op het scoutingslijstje te plaatsen.

Update: Volgens Calciomercato kan Kana niet alleen rekenen op interesse uit Italië en Frankrijk. Ook in Engeland zouden ze de verdediger van Anderlecht op de radar hebben staan. De Italianen menen dat Southampton Kana volgt. In de Premier League staat Southampton momenteel op een vijfde plaats.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Kana vertrekt voor de zomer van 2022 bij Anderlecht

Ja, ik verwacht het wel
65%
Nee, zal niet gebeuren
35%
(265 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws