Praet ontbolstert in Engeland: Ik ben gelukkiger in de Premier League

Praet ontbolstert in Engeland: "Ik ben gelukkiger in de Premier League"

11-11-2020 11:00
3

Dennis Praet leeft dit seizoen helemaal op in de Premier League. Bij Leicester City heeft onze landgenoot een basisplaats beet. Tegenover Sport/Voetbalmagazine laat Praet zich uit over een droom die is uitgekomen: Spelen in de Premier League.

Sinds de zomer van 2019 speelt Praet voor Leicester City, hij verruilde het Italiaanse Sampdoria voor de Engelse subtopper. "Ik ben geschokt hoe verschillend de twee competities wel niet zijn. In Italië ligt de nadruk veel meer op organisatie en tactiek, in Engeland zit er veel meer tempo in de wedstrijden, het gaat constant op en af", vertelt Praet.

Het voetbal in Engeland bevalt de middenvelder wel. "Hier moeten we geen twee of drie dagen per week binnen zitten om de tactiek van de tegenstander te bestuderen", lacht Praet. "In de Premier League is het gewoon leuker voetballen, daar ga ik niet over liegen."

Praet lijkt dus nog lange tijd in Engeland actief te willen blijven, al was zijn Italiaans avontuur ook geslaagd. "Italië heeft van mij een betere voetballer gemaakt, maar ik ben wel gelukkiger in de premier League", aldus Praet. Al is niet alles beter in Engeland. "Ik word niet meer wakker aan zee en heb geen permanent vakantiegevoel meer", vertelt de Rode Duivel met een kwinkslag.