Courtois hekelt scheidsrechter na pijnlijke avond: Dan grijpt VAR niet in

Courtois hekelt scheidsrechter na pijnlijke avond: "Dan grijpt VAR niet in"

09-11-2020 10:45
5

Het was niet het dagje van Real Madrid in Valencia. De koninklijke kreeg maar liefst drie strafschoppen tegen en verloor uiteindelijk met 4-1. Thibaut Courtois had het na afloop lastig met enkele scheidsrechterlijke beslissingen.

"We beginnen goed aan de wedstrijd en maken de 0-1. Soms overkomt het ons dat we dan niet hoog genoeg opschuiven, waardoor we achterin in de problemen komen. Al heeft Valencia eigenlijk geen kansen bij elkaar gevoetbald", citeert Het Laatste Nieuws de analyse van Courtois.

Iets geïrriteerder wordt Courtois wanneer de strafschoppen aan het bod komen. "Die eerste strafschop is terecht, maar ik stop hem wel. Ik weet niet waarom die hernomen moest worden", hekelt Courtois de beslissing. In de tweede helft krijgt Courtois nog twee strafschoppen tegen.

"Marcelo raakt de bal maar de Valencia speler roept het luidst waarop de ref een penalty fluit. Dan is het moeilijk voor de VAR om tussen te komen, maar Marcelo raakt gewoon de bal. In de aanloop naar de goal was er ook nog een fout op Asensio die niet bestraft werd", merkt Courtois op. "We moeten nu gewoon mentaal sterk blijven en de koppen samensteken zodat we net als na de lockdown amper nog goals tegenkrijgen."