Waasland-Beveren en Eupen vinden geen winnaar in kelderduel

Waasland-Beveren en Eupen vinden geen winnaar in kelderduel

07-11-2020 20:20
4

In de kelder van het klassement werd er geen winnaar gevonden in het duel tussen Waasland-Beveren en KAS Eupen. De bezoekers uit Beveren leken lange tijd op weg naar de winst, maar gaven die in het slot nog uit handen: 1-1.

In een duel in de onderste regionen van het klassement konden beide clubs drie gouden punten pakken. We kregen aanvankelijk een lange studieronde te zien, met daarin ook amper gevaar. Voor beide ploegen leek het dan ook vooral een kwestie te zijn om niet te verliezen.

De eerste kansen waren ook voor de bezoekers uit Beveren. Onder andere Michael Frey kreeg een goede mogelijkheid tot scoren en wist ook voor het openingsdoelpunt te zorgen. Aan de overzijde probeerde Eupen ook te scoren, maar raakte het amper door de Wase muur. Wanneer dat wel lukte, stond er nog een goed keepende Nordin Jackers in de weg.

Na de pauze kreeg Waasland-Beveren via Danel Sinani een uitstekende kans op de dubbele voorsprong, hij mikte echter onbegrijpelijk over. Eupen bleef ook aandringen en ging op zoek naar die gelijkmaker. Die kwam er een kwartier voor tijd ook, maar het doelpunt van Eupen werd afgekeurd.

Uiteindelijk werd de thuisploeg toch beloond voor de aanvalsgolven en kon het zes minuten voor tijd vieren. Menno Koch maakte er 1-1, tevens ook de eindstand.