Individueel beschikt KRC Genk over de beste spelers in België

"Individueel beschikt KRC Genk over de beste spelers in België"

Gepubliceerd: vrijdag 30 oktober 2020 om 11:30vr 30-10-2020 om 11:30

Laatste update: vrijdag 30 oktober 2020 om 11:32vr 30-10-2020 om 11:32

KRC Genk neemt het vrijdagavond op tegen Eupen. De Limburgers zijn matig aan het seizoen begonnen met 16 op 30, maar technisch directeur Dimitri De Condé maakt zich geen zorgen. Dat maakt hij duidelijk bij Het Laatste Nieuws.

De match tegen KAA Gent van maandag was zwak, maar KRC Genk won wel met 1-2. "Als andere ploegen slecht spelen en toch winnen dan wordt zoiets volwassen genoemd, als wij slecht spelen en winnen, dan is het dramatisch. We waren niet goed, maar in die zes jaar dat ik technisch directeur ben, hebben wij zelden gewonnen zonder echt grip te hebben op een wedstrijd. Veel ploegen mogen slecht spelen en winnen, maar Genk komt daar voor de buitenwereld niet mee weg."

Met de kern is er in elk geval geen enkel probleem. "Individueel beschikken wij over de beste spelers in België. Maehle is de beste rechtsback van België, onze Colombianen zijn toppers in wording en er was veel vraag naar Bongonda en Onuachu. Maar we zetten dat individuele talent nog niet om in een collectief. In het hart van de ploeg zijn we nog steeds op zoek naar het juiste evenwicht. Hoe belangrijk dat is, zagen twee jaar geleden."

KRC Genk speelde twee seizoenen geleden nog kampioen. "Het voetbal dat wij toen brachten, zie je de eerste tien jaar niet meer terug in België. Dat Pozuelo toen niet de Gouden Schoen won, blijft een van de grootste ontgoochelingen uit mijn carrière. Maar er kan opnieuw veel, dat voel ik. Er staan eigen jongeren van zestien, zeventien, achttien klaar. Als we erin slagen om hen vijf jaar te houden staat er op termijn opnieuw een as met jongens van hier."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Speelt KRC Genk PO1?

Ja
24%
Nee
76%
(145 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws