Heerenveen verlost Nygren uit vervelende situatie bij KRC Genk: 'Verdomd zwaar'

Heerenveen verlost Nygren uit vervelende situatie bij KRC Genk: 'Verdomd zwaar'

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 19:28do 29-10-2020 om 19:28

Laatste update: donderdag 29 oktober 2020 om 19:42do 29-10-2020 om 19:42

SC Heerenveen huurt Benjamin Nygren voor twee seizoenen van KRC Genk en heeft de Zweed daarmee verlost van een uitzichtloze situatie in België. Het liep voor Nygren niet bepaald soepel in de Jupiler Pro League.

"Lang niet alle voetballers kunnen meepraten over de situatie waarin ik bij Genk terecht ben gekomen. Het was verdomd zwaar en heel bijzonder", stelt Nygren in gesprek met Expressen. Hij hoorde voor een wedstrijd zelfs een keer zeven minuten voor aanvang dat hij niet op de reservebank plaats mocht nemen, maar op de tribune moest gaan zitten. "Het komt meestal voor dat je op de bank zit als je niet mag spelen. Dat was bij mij niet het geval."

Het deed Nygren zeer dat hij nooit een uitleg kreeg waarom hij in Genk op de tribune plaats moest nemen. "Ik dacht, zoals je vaak leert in Zweden, dat het gewoon een kwestie is van goed blijven trainen en hard werken en het zal lukken. Ik dacht dat ik heel goed had getraind. Maar ik was tijdens het seizoen nog steeds de 19e man. Het was echt moeilijk."

Hij blijft echter strijdvaardig en kent een goede start bij zijn nieuwe club Heerenveen. "Ik ben me ervan bewust dat ik mentaal sterk moet zijn en zelfvertrouwen moet blijven hebben, moet blijven proberen te trainen en plezier moet hebben. Als je de vreugde verliest, dan is het voorbij. Dan kun je nergens meer tegen." 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws