UPDATE: Heynen viert eerste selectie van 2020, verder geen Genkse zorgen

UPDATE: Heynen viert eerste selectie van 2020, verder geen Genkse zorgen

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2020 om 13:35do 29-10-2020 om 13:35

Laatste update: donderdag 29 oktober 2020 om 16:31do 29-10-2020 om 16:31

De lijdensweg van Bryan Heynen is afgelopen. De middenvelder van KRC Genk zit in de selectie voor de match tegen Eupen van vrijdagavond, weet Het Laatste Nieuws. Heynen was een jaar out met een zware knieblessure.

Heynen traint al een tijdje mee met de groep, maar krijgt nu ook zijn eerste selectie van coach Jess Thorup. Heynen speelde zijn laatste match voor KRC Genk op 23 november 2019, tegen Moeskroen. Hij moest toen gewisseld worden. Uit onderzoek bleek dat hij de voorste kruisbanden van zijn rechterknie had gescheurd.

Eerder scheurde hij ook al de kruisbanden van zijn linkerknie. Heynen mikte op een comeback aan het begin van dit seizoen, maar toen moest hij nog een keer geopereerd worden. Nu lijkt Heynen eindelijk terug fit te zijn. Voor Thorup kan de belofteninternational misschien wel het ontbrekende puzzelstukje worden op het middenveld van KRC Genk. 

Update: Genk heeft inmiddels haar selectie voor het duel met Eupen gedeeld, mét Heynen daarbij. Het is dus voor de eerste keer in elf maanden dat de middenvelder de wedstrijdkern houdt. Of hij ook effectief op het wedstrijdblad verschijnt, valt nog even af te wachten. Thorup selecteerde immers 21 namen. Daarvan moeten er nog drie afvallen. Voor het overige rekent de Deen op dezelfde jongens die KAA Gent in rouw onderdompelden (1-2).

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws