Mertens steekt ambitie van Napoli niet weg: Wij willen de Europa League winnen

Mertens steekt ambitie van Napoli niet weg: "Wij willen de Europa League winnen"

21-10-2020 17:28
2

Geen Champions League, maar Europa League voor Dries Mertens. Zijn SSC Napoli eindigde niet in de top-vier in de Serie A. Dat ontneemt de Rode Duivel zijn drive niet, wel integendeel. Eindwinst is het doel, niet meer of niet minder.

"We willen tot het einde gaan in deze competitie", verzekert Mertens op de website van Napoli. "Ik ben ervan overtuigd dat we daar ook toe in staat zijn. Gemakkelijk wordt het niet, maar het is één van onze doelstellingen. We moeten goed van start gaan, te beginnen morgen (donderdag, nvdr.). We hebben een competitieve en hongerige groep en we kunnen ons zowel in Italië als in Europa in de kijker spelen."

De eerste uitdaging van Napoli is een verplaatsing naar Alkmaar. Mertens kent het Nederlandse voetbal uiteraard uitstekend. "Ik ken AZ, we zullen op onze hoede moeten zijn, want het is een sterk team. AZ is een gevaarlijke ploeg. We moeten geconcentreerd, want zij zijn echt goed georganiseerd."

Nieuwe positie
Dit seizoen voetbalt Mertens vanuit een andere positie bij Napoli: niet langer als diepste spits, maar in steun van topaanwinst Victor Osimhen. "Mijn plek is wat veranderd, omdat Victor ruimte kan vinden in de rug. Daardoor kunnen Lozano en ikzelf ons achter hem uitleven. Ik hou ervan om de bal vaker te voelen en van dieper in de zestien te komen. Dit jaar moeten we meer volk in de box krijgen, met voorzetten en diepe ballen. We hebben meer opties in onze voorhoede", besluit Mertens hoopvol.

No Poll