Russen krijgen bezoek van Club Brugge: Natuurlijk is er een risico

Russen krijgen bezoek van Club Brugge: "Natuurlijk is er een risico"

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 13:30ma 19-10-2020 om 13:30

Club Brugge neemt het dinsdag al op tegen Zenit Sint-Petersburg in de Champions League. Coach Sergei Semak is daar op zijn hoede, ook al omdat er coronabesmettingen zijn bij Club.

"Natuurlijk is er een risico", stelt Semak onomwonden bij Het Nieuwsblad. "Maar we kunnen niet anders dan de regels van de UEFA volgen. Er zijn verschillende covid-protocollen in de Russische Premier League en in de Champions League en misschien zijn ze niet perfect op elkaar afgestemd. Er zijn misschien lacunes maar we kunnen niet anders dan de regels gehoorzamen en de risico's inschatten."

Semak verwacht geen ander Club door die besmettingen. "We hebben in de laatste competitiematch op Standard gezien dat Club aanvallend verschillende opties heeft. Ik denk dat de schorsing van Simon Deli meer invloed heeft dan de afwezigheid van de drie anderen. Maar ook verdedigend is de kern van Club ruim genoeg. Ik denk niet dat ze hun systeem zullen omgooien."

Volgens de regels van de UEFA gaat een match door van zodra een club die dertien spelers ter beschikking heeft. Zelfs de beloften tellen mee. Het is de facto dus vrijwel onmogelijk om een match te laten afgelasten. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws