Leko wikt en weegt nieuwkomers: Hij speelt voorlopig op vijftig procent

Leko wikt en weegt nieuwkomers: "Hij speelt voorlopig op vijftig procent"

Gepubliceerd: maandag 19 oktober 2020 om 11:30ma 19-10-2020 om 11:30

Antwerp heeft zondag gewonnen van Zulte Waregem met 1-3. Met Jérémy Gelin, Cristian Benavente en Nana Ampomah maakten drie spelers hun debuut. Ivan Leko was duidelijk tevreden over hun inbreng. 

Benavente kon zijn eerste goal zelfs al maken. "Hij speelt voorlopig op vijftig procent van zijn kunnen", vertelt Leko nochtans in Het Nieuwsblad. "Hetzelfde geldt overigens voor Ampomah, die nu bij Antwerp moet laten zien wat hij bij Beveren toonde. Da's toch nog wat anders."

Gelin was de enige nieuwkomer die in de basis begon. "Ook hij kan onmogelijk al zijn beste niveau halen. Bovendien wisten we dat hij het in de lucht moeilijk zou hebben met die lange aanvaller (Tomas Chory, 1m99, red). Dat was een berekend risico, omdat Gelin aan de bal wel liet zien waarom we hem nodig hadden."

Leko hoopt nu vertrokken te zijn met Antwerp. "Mijn werk start hier en nu. Na de bekerwinst werd er al snel over de titel en zo gesproken, maar daar waren we duidelijk niet klaar voor. Sindsdien hebben we al een hele weg afgelegd. En geloof me, het zal alleen maar beter gaan.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws