Club Brugge gaat met een gevleide 0-1 rusten, Mignolet mag van geluk spreken

17-10-2020 21:39 Laatste update: 21:44
15

Club Brugge gaat met een 0-1 voorsprong rusten in Standard. Blauw-zwart kende een moeilijke eerste helft. De hoge druk van Standard leverde heel wat problemen op in de defensie van Club Brugge.

Club Brugge begon met veel balbezit, Standard wachtte af en loerde op de counter. In de opbouw kende Club Brugge wel heel wat problemen. Mechele en Mignolet waren de hoofdrolspelers van heel wat gestuntel in de defensie. Balikwisha kon de hoge druk niet verzilveren in een doelpunt. Deli redde van de lijn.

Vanaf minuut dertig kwam Club Brugge meer en meer in de wedstrijd. Ze riskeerden de opbouw van achteruit niet meer, maar gaven enkele lange ballen. Dit resulteerde in de 0-1. Diatta knalde de bal voorbij Bodart. Blauw-zwart zal hier niet om malen, Standard nam het grootste deel van de eerste helft in handen.