Pro League bevestigt: “Kans is reëel dat we minder publiek kunnen toelaten”

Pro League bevestigt: “Kans is reëel dat we minder publiek kunnen toelaten”

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2020 om 07:00vr 16-10-2020 om 07:00

Laatste update: zaterdag 17 oktober 2020 om 14:14za 17-10-2020 om 14:14

Vrijdag om 14 uur komt het overlegcomité onder leiding van Premier Alexander De Croo opnieuw samen om de maatregelen wat betreft Covid-19 te herbekijken. De Pro League vreest dat er kans beslist worden om opnieuw zonder publiek te gaan voetballen.

"We vinden dat alles momenteel goed verloopt. Het voetbal blijkt geen grote besmettingsbron te zijn, zowel de overheid als de virologen vinden dat we goed werk leveren", zegt Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League, in Het Nieuwsblad. Toch kan het overlegcomité beslissen om fans opnieuw te weigeren in de stadions, ondanks de geldende protocollen.

Bij onze noorderburen werd alvast een krachtig signaal gegeven. "Maar we zien ook wat in de buurlanden gebeurt. In Nederland zijn de fans al een tijd niet meer welkom. Het belangrijkste op dit ogenblik is dat onze competities kunnen blijven doorlopen", gaat Van Bever verder. Onze clubs denken daar wellicht anders over, gezien de financiële impact van matchen zonder publiek.

Update: Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League, heeft zich opnieuw uitgelaten over de fans in het stadion. “De protocollen worden herbekeken”, bevestigt Van Bever. “De kans is reëel dat we minder publiek kunnen toelaten", citeert Het Laatste Nieuws.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Moet er opnieuw zonder publiek gespeeld worden?

Ja
47%
Nee
53%
(318 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws