Buitenlandse media zien Lukaku uitblinken bij Rode Duivels: ‘Dé ster van België’

15-10-2020 07:45 Laatste update: 16:00
14

De Rode Duivels gingen 1-2 winnen op IJsland. Romelu Lukaku was dé uitblinker met twee doelpunten en werd dan ook in de buitenlandse media geroemd. VoetbalPrimeur brengt een overzicht van de buitenlandse kranten.

Der Kicker zag een eenmansaanval bij de Rode Duivels. Lukaku eiste alle aandacht op. ‘In de overigens onschuldige aanval maakte Romelu Lukaku opnieuw het verschil. Hij schoot de nummer één van de wereld naar de eerste plaats in de groep voorbij Engeland.’ De Duitse krant zag een dominant België, maar ook een IJsland dat op het einde nog plots kwam aanzetten.

The Daily Mail zag oud Manchester United-aanvaller Lukaku schitteren. ‘Hij was een constante doorn in het oog van IJsland en scoorde en briljant openingsdoelpunt. De echte test van de Belgen was een resultaat halen zonder sterspelers Kevin De Bruyne en Eden Hazard’, klinkt het. De Engelsen gingen ten onder tegen Denemarken en zakken naar de tweede plek.

Ook ESPN vond het openingsdoelpunt van Lukaku geweldig: ‘Lukaku leidde de aanval en zorgde met zijn kracht voor een doelpunt in de negende minuut. Alderweireld gaf een lange bal en Lukaku kon twee verdedigers afhouden waarna hij de bal controleerde met de borst. Na een gelukkige bots knalde hij de 0-1 tegen de netten.’

BeInSports loofde eveneens maar één Rode Duivel: Big Rom. ‘In de afwezigheid van Kevin De Bruyne was Lukaku de op voorhand voorspelde ster. Een entertainende eerste helft werd gevolgd door zweten en zwoegen in de tweede helft. IJsland liet de mannen van Martinez werken. De verdedigers van IJsland hadden echter geen antwoord voor Lukaku.’