OHL-speler Vlietinck speelt tegen 'zijn' Knokke: Wordt toch speciaal voor mij

OHL-speler Vlietinck speelt tegen 'zijn' Knokke: "Wordt toch speciaal voor mij"

10-10-2020 17:28

Voor Oud-Heverlee Leuven is er geen interlandbreak. De ploeg van Marc Brys komt zondag in de beker van België uit tegen Royal Knokke FC. Een unieke kans voor Thibault Vlietinck om zich in de gratie van Brys te spelen.

Vlietinck begon met voetballen bij Royal Knokke FC. "Ik kijk zeker uit naar de bekerwedstrijd van zondagmiddag", zegt hij op de website van OHL. "Dat wordt toch wel speciaal voor mij. Bij Knokke zette ik mijn eerste pasjes op het veld. Toen kwam de club nog uit in de provinciale reeksen. Ondertussen is Knokke een gevestigde waarde in eerste nationale en speelt het in een nieuw stadion. Ze hebben daar dus serieuze stappen gezet sinds ik er vertrok", geeft hij aan.

De middenvelder blijft zijn ex-ploeg ook volgen. "Best een goed team, hoor ik van vrienden die er speelden of er jongens kennen. Er zitten wat spelers die nog uitkwamen bij de Beloften van Club en Cercle Brugge. Geloof mij, die kunnen voetballen. We mogen niet de fout maken om op ons gemak naar ginder te trekken. Coach Van Borm werkt er al een aantal jaar, weliswaar in twee ambtstermijnen, en sleep automatismen in de ploeg", aldus Vlietinck.

Vlietinck kijkt alvast uit naar een echte bekerwedstrijd. "Het is alles of niets, he. Je krijgt geen tweede kans. Dat vind ik wel fijn aan zo’n toernooi. Ieder seizoen opnieuw zie je één of meerdere ploegen onverwacht ver doorstoten. Ik hoop dat wij die verrassing kunnen zijn. We moeten de bekercompetitie serieus nemen en proberen zo lang mogelijk mee te draaien in het toernooi", besluit hij.