Clubs praten over BeNeLiga: 'Antwoord op internationaal voetbalgeweld'

Clubs praten over BeNeLiga: 'Antwoord op internationaal voetbalgeweld'

Gepubliceerd: vrijdag 9 oktober 2020 om 15:15vr 09-10-2020 om 15:15

De komst van een BeNeLiga is weer een stap dichterbij gekomen. Bert Habets, projectleider van de onderzoeken naar grensoverschrijdende competitie, is op de KNVB Campus in Zeist in gesprek gegaan met alle clubs uit België en Nederland die met het plan te maken hebben.

Habets wilde bij de clubs begrip creëren voor het BeNeLiga-plan. "Ik had me voorbereid op kritische sessies", zegt hij tegenover de NOS. "En men was ook kritisch, maar met een positieve grondhouding. Het gaat erom dat men de logica achter het initiatief begrijpt. Maar dat men ook wel ziet dat dit een antwoord kan zijn om in het internationale voetbalgeweld een betere positie in te nemen."

De gesprekken met de eerste Nederlandse clubs, te weten Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, FC Utrecht en Vitesse, verliepen volgens Habets positief. "Tegelijkertijd zeg ik er ook bij dat er nog heel veel werk verzet moet worden. Ik zie dit als een startpunt in de dialoog met clubs. Want uiteindelijk bepalen alle clubs of we dit gaan doen met elkaar en hoe we de eventuele vervolgstappen gaan vormgeven."

Eerder zaten de Belgische clubs ook al samen. Het project kampt echter nog met heel wat problemen. Zo wil de UEFA ook de Europese plaatsen niet apart behouden.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws