'Raad van bestuur draait uit op fiasco: geen kapitaalsverhoging voor Anderlecht'

'Raad van bestuur draait uit op fiasco: geen kapitaalsverhoging voor Anderlecht'

09-10-2020 07:00 Laatste update: 07:04
124

RSC Anderlecht zit financieel in moeilijk vaarwater en de raad van bestuur van donderdagavond heeft het er niet gemakkelijker op gemaakt. De langverwachte én noodzakelijke kapitaalsverhoging werd door de kleine aandeelhouders namelijk geweigerd. Zo schrijft Het Nieuwsblad.

Zo staat Anderlecht na de zeer belangrijke raad van bestuur geen stap verder, integendeel. Het mag zelfs op zoek naar extra bestuursleden. 'Johan Beerlandt diende zijn ontslag in als bestuurder omdat de raad niet naar behoren functioneert', staat te lezen in de krant. Maar liefst 26 procent van de aandeelhouders stemde tegen een kapitaalsverhoging.

'De kleine aandeelhouders, naast Beerlandt ook Alexandre Van Damme, Etienne Davignon, Michael Verschueren, Jo Vanbiesbroeck en de dochters Vanden Stock, vinden dat Coucke zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor wat zij zijn wanbeleid noemen en willen niet mee opdraaien voor de verliezen', zit men bij Anderlecht met flinke kopzorgen.

Karel Van Eetvelt en Wouter Vandenhaute zien het hierdoor somber in, want volgens hen zal Anderlecht zonder kapitaalsverhoging financieel verder wegzakken.