Antwerp kondigt samenwerking aan met trio clubs uit de eigen streek

Antwerp kondigt samenwerking aan met trio clubs uit de eigen streek

07-10-2020 16:07
7

Royal Antwerp doet er alles aan om aansluiting te vinden met de top van het Belgische voetbal. De recente resultaten mogen gezien worden en de infrastructuur gaat met rasse schreden vooruit. Enkel de jeugdwerking kan nog een opknapbeurt gebruiken. Met de bekendmaking van een lokale samenwerking zet Antwerp alvast een volgende stap.

Via de officiële kanalen kondigt The Great Old aan dat het een partnership start met Hoogstraten VV (Tweede Nationale), KFC Vrasene (Derde Provinciale) en KFC Nijlen (Derde Nationale). Het doel van dat contact is om kennis te delen en een groter netwerk van jeugdspelertjes te creëren in de Kempen en het Waasland. Met Nijlen heeft Antwerp ook afgesproken dat het de thuiswedstrijden van de beloften op het A-veld van die club zal afwerken.

Stamnummer Eén geeft toelichting bij de beslissing. "We hebben met de RAFC Academy de voorbije jaren enorme stappen gezet", vindt Hoofd Opleidingen Steven Smet. "Die stappen maken allemaal onderdeel uit van een weldoordachte langetermijnvisie en maken ook dat we nu een echte voortrekkersrol kunnen beginnen opnemen. Een sterke lokale verankering en doorgedreven samenwerking met regioclubs is daarbij essentieel."

General Director Sven Jacques pikt in. "Kennis en ervaring delen en het opzetten van structureel overleg over de ontwikkeling van voetbaltalent in de eigen regio kan en zal elke club op (extra-) sportief niveau beter maken. Dat geldt zowel voor RAFC als voor de betrokken clubs, KFC Nijlen, KFC Vrasene en Hoogstraten VV. We hopen dan ook in de nabije toekomst de samenwerking met nog meer regioclubs te kunnen opzetten", besluit hij.