Montanier maakt indruk met Standard: Hij zegt waar het op staat

Montanier maakt indruk met Standard: "Hij zegt waar het op staat"

06-10-2020 13:15
3

Philippe Montanier heeft zijn start bij Standard niet gemist. Hij staat nu derde op amper twee punten van Sporting Charleroi. Onder Montanier lijkt Standard eindelijk rust te hebben gevonden, zo bevestigt ook een insider van de club. 

"In het begin moest iedereen mekaar wat leren kennen en was er een aanpassingsperiode nodig", aldus die insider bij Het Laatste Nieuws. "Montanier is iemand die zegt waar het op staat - een echte Fransman. Hij doet dat rechttoe rechtaan. Maar dat werkt. Elke speler voelt zich betrokken. Bankzitter of basisspeler."

De spelers hebben duidelijk respect voor de coach. "Montanier gaat altijd uit van eigen sterkte. Dat was in het verleden niet altijd het geval. Toen werd vaak gefocust op de sterkte van de tegenstander. En hij geeft kansen aan de jeugd. Als Montanier denkt dat ze klaar zijn om te spelen, zet hij ze ook. De vorm van de dag is belangrijk voor hem. Een vaste basiself is er niet. Hij heeft liever dat iedereen voluit kan gaan, dat de spelers fris zijn en blijven."

Het systeem maakt daarbij niet echt veel verschil. "Of het nu 3-4-3 is of 4-2-3-1: Montanier heeft zíjn manier van spelen. Verzorgd, snel voetbal met veel voorzetten en veel volk in de zestienmeter. Iedereen moet ook werken in balverlies. Het belangrijkste is misschien wel dat hij durft kiezen voor zijn stijl."

Over twee weken wacht een grote test voor Standard. Dan komt regerend kampioen Club Brugge namelijk op bezoek in Luik.