'Anderlecht gaat overstag: 26 miljoen én doorverkooppercentage voor Doku'

'Anderlecht gaat overstag: 26 miljoen én doorverkooppercentage voor Doku'

04-10-2020 11:19
59

RSC Anderlecht staat op het punt om te zwichten voor Stade Rennes. De Fransen willen Jérémy Doku er dolgraag bij en lijken te zullen slagen in die missie. Er zou een akkoord zijn tussen de drie partijen.

Ouest France is er zeker van dat de deal rond is: Doku trekt naar Rennes. In totaal zou de Champions-League-deelnemer nu al zo'n 26 miljoen euro op tafel leggen. Daarmee kroont de achttienjarige Doku zich tot duurste uitgaande transfer ooit bij Anderlecht. Daar blijft het echter niet bij. Paars-wit heeft ook nog een percentage bedongen op een latere doorverkoop van haar jeugdproduct. Om hoeveel het gaat, is niet bekend.

Als Doku Anderlecht verlaat, levert dat dus een flinke som op, al zal het de supporters ongetwijfeld pijn doen. De dribbelaar openbaarde zich immers steeds meer als dé uitblinker onder Vincent Kompany. Vorig seizoen liet hij al flitsen van zijn talent bewonderen. In tussentijd maakte Doku ook al zijn debuut voor de Rode Duivels. In Rennes tekent hij een contract voor vijf jaar.