Koude douche voor KRC Genk, Vukotic scoort in minuut 95

03-10-2020 18:10 Laatste update: 18:12
42

Waasland-Beveren en KRC Genk hebben zaterdag de punten gedeeld. Op de Freethiel hielden beide teams elkaar op 1-1. Diep in de blessuretijd zette Aleksandar Vukotic de eindstand op het bord.

Waasland-Beveren had al zes wedstrijden geen punten meer gepakt. Toch was dat tegen Genk niet meteen te merken. De staartploeg had het betere van het spel tegen de troepen van Thorup. Heymans en Vukotic zorgden voor het nodige gevaar, maar vonden in de eerste helft de weg naar de goal niet.

Genk had het lastig op de Freethiel. Onuachu bereiken leek een haast onmogelijke opdracht. Pas in de 67 minuut kon de aanvaller echt gevonden worden. Na een corner kopte Onuachu tegen de verhoudingen in Genk op voorsprong.

Invaller Dessers vergeet match op slot te doen
Waasland-Beveren speelde in de tweede helft minder verzorgd, maar kreeg wel nog kansen. Albanese koos evenwel te vaak voor eigen succes en Efford liet een wenkende kopkans liggen. In het slot had Dessers nog de kans om de match te beslissen, maar oog in oog met Jackers faalde de invaller.

De misser van Dessers zou Genk heel zuur opbreken. Vandevoordt kon Schoonbaert in eerste instantie nog van een doelpunt houden, maar Vukotic kon in de herneming niet meer gestuit worden. In minuut 95 kwam zo de verdiende 1-1 op het bord.