Ex-scheidsrechtersbaas Verbist uit kritiek na gebrek aan communicatie van PRD

Ex-scheidsrechtersbaas Verbist uit kritiek na gebrek aan communicatie van PRD

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 08:01di 29-09-2020 om 08:01

Laatste update: dinsdag 29 september 2020 om 08:10di 29-09-2020 om 08:10

Het scheidsrechterskorps kreeg het de voorbije dagen weer flink te verduren. Na enkele dubieuze beslissingen was er flink wat kritiek op de wedstrijdleiding in België. Ex-scheidsrechtersbaas Johan Verbist legt de schuld deels bij de grote bazen.

Het Referee Department verduidelijkt elke maandag enkele fases waarin de VAR is tussengekomen. Dat konden er maandag heel wat zijn, na dubieuze beslissingen in onder andere de partijen van KAA Gent en Club Brugge. Toch kwamen heel wat van die fases helemaal niet aan bod. "Er is een gebrek aan communicatie naar de buitenwereld. Ik kan niet meer volgen wanneer de VAR nu tussenkomt en wanneer niet", zegt Verbist in Het Nieuwsblad.

Verbist viseert ook duidelijk twee mannen: David Elleray en Bertran Layec. "Ik zeg niet dat het onder mijn bewind allemaal beter was, maar er is een gebrek aan communicatie. Dat is ook moeilijk natuurlijk, als de twee grote bazen vooral in het buitenland zitten", geeft Verbist aan.

Wat blijkt, naast hun job als scheidsrechtersbazen van ons land hebben Elleray en Layec nog andere jobs. Zo is Elleray ook aan de slag bij de Russische voetbalbond en is Layec technisch directeur én scheidsrechtersbaas in Cyprus.

Fouten
In het nieuwe seizoen waren er elke week ook dubieuze fases tot dusver. "Het is ook opvallend dat er al zo goed als elk weekend dit seizoen fouten zijn gemaakt", geeft Verbist nog mee. "In de communiqués op maandag worden nog niet de helft van de fases waarbij de VAR tussenkwam besproken. In de wedstrijd RC Genk-OHL werd een penalty niet gefloten. Bij KV Oostende-OHL werkte de VAR niet. ­Trebel ontsnapte bij Anderlecht al aan een rode kaart."

"Soms kan ik ook niet meer volgen. Wanneer komt de VAR nu tussen en wanneer niet? Als buitenstaander lijkt het alsof er geen lijn in de tussenkomsten zit. Ik weet natuurlijk niet wat de richtlijnen zijn die de VAR en de scheidsrechters meekrijgen. Wat meer uitleg naar de supporters zou welkom zijn", besluit Verbist.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws