Liverpool blijft foutloos na overtuigende thuisoverwinning op Arsenal

28-09-2020 22:53 Laatste update: 23:17
5

Liverpool is na drie wedstrijden nog altijd foutloos in de Premier League. Op Anfield werd Arsenal met 3-1 verslagen, nadat de ploeg van Jürgen Klopp op achterstand kwam. Divock Origi bleef 90 minuten op de bank zitten.

Liverpool won de eerste wedstrijd van Leeds United (4-3) en versloeg vorige week Chelsea (0-2). Het duel met Arsenal was de tweede serieuze test van The Reds, Divock Origi kreeg geen kans om zich te bewijzen en bleef 90 minuten op de bank.

De Engelse landskampioen begon nog goed aan de wedstrijd, maar kwam wel op achterstand. Een grote fout van linksback Andy Robertson werd afgestraft door Alexandre Lacazette, die het cadeautje gretig uitpakte en doelman Alisson passeerde. Een minuut later stond het alweer gelijk toen Sadio Mané, die even daarvoor flirtte met rood, van dichtbij binnentikte op aangeven van Mohamed Salah

De gelijkmaker van Mané gaf Liverpool vleugels, want in een tijdsbestek van zes minuten wist de thuisploeg de achterstand om te draaien. Robertson maakte zijn fout goed en bezorgde Liverpool de voorsprong.

Kansloos was Arsenal zeker niet. The Gunners kregen in de tweede helft meerdere kansen om de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar de aanvallers van Mikel Arteta misten scherpte en overtuiging. Het bleef spannend tot de slotfase, maar Liverpool gooide het duel in de 88e minuut op slot. Miljoenenaanwinst Diogo Jata bepaalde de eindstand op 3-1.