Thorup krijgt moeilijke taak bij Genk: Laatste jaren te weinig talent gebracht

Thorup krijgt moeilijke taak bij Genk: "Laatste jaren te weinig talent gebracht"

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 15:56za 26-09-2020 om 15:56

Dimitri De Condé is tevreden met de aanstelling van Jess Thorup als nieuwe trainer van KRC Genk. De sportief directeur van de Limburgers was vooral onder de indruk van de honger bij de 50-jarige Deen.

"Hij praat heel veel over een positieve en offensieve mindset. Over bescheiden zijn, maar wel willen winnen", vertelde De Condé aan Sport/Voetbalmagazine. "Hij heeft veel lof gehad voor de ruit bij AA Gent. Hij wil in België tonen dat de prestaties in Gent geen toeval waren en ons opnieuw naar een hogere rangschikking brengen."

Genk was tijdens zijn zoektocht duidelijk op zoek naar een coach met ervaring. Frank Vercauteren was topkandidaat, maar haakte uiteindelijkaf. "Er is niet het gevoel - zoals bij andere trainers die hebben overgenomen - dat het geraamte er staat, de namen op papier staan en dat het wel lukt als je daar een schwung in krijgt", aldus De Condé.

"We hebben zondag gezien dat er potentieel in de groep zit, maar het is niet zo dat er heel veel duidelijkheid in zit. We lopen eigenlijk na de titel constant een beetje te zoeken naar het beste geraamte en de beste basiself. Op korte termijn zal die opdracht niet zo evident zijn, maar dat is voor ons niet het belangrijkste." 

Thorup krijgt de moeilijke taak om opnieuw meer de kaart van de jeugd te trekken bij Genk. "De laatste jaren hebben we misschien te weinig talent kunnen brengen voor de club die we zijn. De nieuwe trainer heeft in het achterhoofd de opdracht gekregen om dat mee te nemen. Bij Midtjylland had hij dezelfde opdracht en daar is hij kampioen gespeeld", besloot De Condé.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws