Eindelijk people-manager: Thorup werkt niet met een psycholoog, dat is hij zelf

Eindelijk people-manager: "Thorup werkt niet met een psycholoog, dat is hij zelf"

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2020 om 09:59za 26-09-2020 om 09:59

Peter Balette, T2 bij KAA Gent, heeft er net als de hele club een woelige periode opzitten. Na twee speeldagen zag hij Jess Thorup vertrekken en nog geen maand later lag ook zijn opvolger al buiten. Vooral over Thorup, die nu aan de slag is bij KRC Genk, heeft Balette goede herinneringen.

Hij is dan ook opgetogen dat de Deen al binnen enkele weken terug onderdak heeft gevonden. "Ik ben blij dat Jess zo snel weer een kans krijgt", zei hij bij Het Belang van Limburg. "Ik weet zeker dat veel mensen hem dat gunnen, hij heeft in België immers een mooi parcours afgelegd. Bovendien zijn hij, zijn vrouw en zijn kinderen graag in ons land. Of hij matcht met Genk, zal nog moeten blijken. Maar ik geloof dat het zal lukken. Zelf heb ik gewerkt in de Luminus Arena. Genk is een toffe club. Als je als coach aandacht hebt voor de fans, word je er op handen gedragen. En net dat is één van de grote kwaliteiten van Thorup."

Hannes Wolf, ex-trainer van Genk, werd soms verweten geen al te goeie band te hebben met de spelers. Dat is bij Thorup wel anders. "Verder hecht hij ook heel veel belang aan de spelers. Hij werkt niet met een psycholoog, dat aspect neemt hij zelf ter harte. Hij voert heel veel individuele gesprekken. Een pluspunt wanneer je iemand opvolgt die dat minder deed. Wat ongetwijfeld ook zal hebben meegespeeld bij zijn beslissing, is dat hij in Genk enkele spelers terugvindt die hij goed kent. Ik denk aan Onuachu (van bij hun tijd bij FC Midtjylland, ndvr.), aan zijn landgenoot Maehle", aldus Balette.

De tactiek dan, waar de Deen naar verluidt niet halsstarrig vasthoudt aan een bepaald systeem. "Hier en daar staat Thorup bekend als de man van de 4-4-2. Maar dat spreek ik tegen", vindt Balette. "In Midtjylland speelde hij met drie achterin en in Gent schakelde hij om naar een ruit op het middenveld. Hij is, wat dat betreft, heel soepel. Hij zal eerst kijken naar de kwaliteiten van het spelersmateriaal en op basis daarvan een systeem kiezen. Ik kijk uit naar onze confrontatie. Over een maand is het zo ver. Ik wil hem per se kloppen. We zijn allebei winnaars."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Thorup de geschikte trainer voor Genk?

Ja
94%
Nee
6%
(243 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws