De Ketelaere ziet toekomst als middenvelder: Dat zal mijn positie worden

De Ketelaere ziet toekomst als middenvelder: "Dat zal mijn positie worden"

Gepubliceerd: donderdag 24 september 2020 om 19:27do 24-09-2020 om 19:27

Charles De Ketelaere ziet zichzelf in de toekomst meer als een middenvelder. Voorlopig speelt de 19-jarige belofeinternational meestal als aanvaller, maar hij ziet zichzelf evolueren naar een speler die een rijtje lager beter tot zijn recht komt.

De Ketelaere profiteert momenteel vooral van de speelminuten die hij krijgt onder trainer Philippe Clement. Hij heeft nog geen voorkeur qua positie. "Dat vind ik een moeilijke. Sowieso aanvallend", vertelde de publiekslieveling van Blauw-Zwart aan Sport/Voetbalmagazine. "Bij de nationale beloften stond ik onlangs rechtsbuiten, met wat vrijheid om naar binnen te trekken. Dat vind ik leuk. Tweede spits ook. Ik denk dat ik nu de meeste meerwaarde kan bieden als aanvaller, maar in de toekomst eerder op het middenveld."

Daar is de concurrentie bij Club Brugge redelijk straf, dus De Ketelaere zal nog wat geduld moeten uitoefenen. "Nu zijn Hans Vanaken en Ruud Vormer daar nog beter. Ik ben iemand die graag vooruit speelt en wat risico neemt; als middenvelder moet je toch wat opletten. Als ik nog beter en sterker word, meer volwassen, zal dat in de toekomst wel mijn positie worden. Al kan het even goed dat ik binnen vijf jaar nog steeds valse spits, rechtsbuiten of linksbuiten ben", besloot De Ketelaere.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws