FC Barcelona hevelt toptalent over: afkoopsom Fati stijgt naar vierhonderd miljoen

FC Barcelona hevelt toptalent over: afkoopsom Fati stijgt naar vierhonderd miljoen

23-09-2020 18:26
1

Ansu Fati was vorig seizoen een lichtpuntje bij FC Barcelona en debuteerde zelfs al voor Spanje, maar mag zich nu ook officieel speler van de A-selectie noemen. Barça heeft hem definitief overgeheveld naar de hoofdmacht, waardoor de afkoopclausule van de vleugelaanvaller (17) automatisch stijgt van 170 naar 400 miljoen euro.

Dat maken de Catalanen woensdag bekend. Fati, die al sinds het begin van het vorige seizoen meespeelt- en traint met de eerste selectie van Barcelona, krijgt rugnummer 22 toegewezen. Hij neemt het nummer over van de naar Internazionale vertrokken Arturo Vidal. Fati werd op 25 augustus 2019 de jongste debutant ooit voor Barcelona, met een leeftijd van zestien jaar, negen maanden en zeven dagen. Zes dagen later werd hij eveneens de jongste doelpuntenmaker ooit in La Liga.

Fati miste twee wedstrijden in de voorbereiding op dit seizoen, maar speelde afgelopen zaterdag ruim een uur mee in de oefenwedstrijd tegen Elche. Of Fati onder Koeman kan rekenen op een basisplaats wordt aanstaande zondag duidelijk. Barcelona opent haar seizoen dan met een wedstrijd in eigen huis tegen Villarreal.