Bandé (ex-KV Mechelen) zit op een zijspoor: Ben in gesprek met Ajax

Bandé (ex-KV Mechelen) zit op een zijspoor: "Ben in gesprek met Ajax"

21-09-2020 13:00
8

Hassane Bandé staat al ruim twee jaar onder contract bij Ajax en ligt nog drie jaar vast, maar het ziet er niet naar uit dat hij op korte termijn zijn debuut voor de A-ploeg gaat maken. De 21-jarige buitenspeler wordt momenteel verhuurd aan het Zwitserse FC Thun en is bezig met een transfer naar een andere club, vertelt hij aan Ajax1.

Bandé kwam in 2018 voor ruim acht miljoen euro over van KV Mechelen, maar liep in Amsterdam direct een zware blessure op: tijdens een oefenduel met Anderlecht brak hij zijn kuitbeen, waardoor hij er een jaar uit zou liggen. Bandé speelde nog een handvol wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, maar was niet meer in beeld bij de hoofdmacht: begin januari werd hij voor anderhalf jaar in Zwitserland gestald.

Het heeft er echter alle schijn van dat Bandé na een half jaar al klaar is bij FC Thun, dat inmiddels uit de Zwitserse Super League is gedegradeerd. "Er is op dit moment interesse van diverse clubs, maar Turkije wordt het niet. Ik weet nog niet waar ik dit seizoen ga spelen, daarover ben ik in gesprek met Ajax en ik wacht op het antwoord van Marc Overmars", laat hij weten aan Ajax1. De aanvaller uit Burkina Faso hoopt een club te vinden waar hij iets beter uit de verf komt dan bij FC Thun. "Ik wil ergens spelen waar ik mezelf en mijn stijl kan laten zien. Een club waar gespeeld wordt zoals bij Ajax: tiki-taka, 4-3-3."

Zijn kans op een doorbraak in Amsterdam lijkt verkeken. Hoewel hij geen minuut speelde, voelt Bandé zich nog altijd verbonden met Ajax. "Ik heb nog altijd veel contact met mijn broertje, zoals ik hem noem, Lassina Traoré. Verder spreek ik Andre Onana ook geregeld", vertelt hij. "Ik voel me nog steeds onderdeel van het team."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie