Pro League stelt standpunt bij: 'Veroordelen negatief gedrag van de minderheid'

Pro League stelt standpunt bij: 'Veroordelen negatief gedrag van de minderheid'

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 08:45ma 21-09-2020 om 08:45

Laatste update: maandag 21 september 2020 om 16:55ma 21-09-2020 om 16:55

KRC Genk won zondagavond met 3-1 van KV Mechelen, maar in tegenstelling tot de spelers was het naast het veld minder positief. In de spionkop achter doel lapte een groep supporters de coronamaatregelen aan hun laars. De Pro League volgt de situatie op de voet op.

Zo stonden de fanatieke Genk-fans de hele tijd recht én te dicht bij elkaar. Daarbovenop droeg het overgrote deel ook geen mondmasker, iets wat bij vele kijkers in het verkeerde keelgat schoot. "We wachten het rapport af van onze afgevaardigde in het stadion", aldus Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League, in Het Nieuwsblad.

Indien er de komende wedstrijd opnieuw zulke taferelen te zien zijn in het stadion, dan riskeren zowel Genk als desbetreffende fans een sanctie. “De kans bestaat dat Genk een waarschuwing krijgt. Als de supporters volgende keer de mondmaskerplicht nog niet serieus nemen, kan er een boete of een stadionverbod volgen”, klinkt het.

Update: Inmiddels heeft de Pro League een nieuw statement naar buiten gebracht. 'Hoewel niet altijd evident, volgde de overgrote meerderheid van de fans de voorbije 2 speeldagen alle maatregelen en bepalingen op. Een minderheid van de aanwezige supporters legde echter de bepalingen en voorschriften naast zich neer. Het management van de Pro League nam intussen contact met de betrokken clubs om herhalingen van inbreuken te vermijden', luidt het persbericht.

'Terwijl wij de meerderheid van de bezoekers willen danken voor hun positieve instelling, dienen wij het negatieve gedrag van deze minderheid te veroordelen. Het brengt de volksgezondheid in gevaar, het toont geen respect voor de inzet van de clubs en alle medewerkers die bijzonder hard gewerkt hebben om de terugkeer van fans mogelijk te maken en hypothekeert de verdere terugkeer van het publiek in onze stadions', klinkt het.

'De strijd tegen de Covid-19 pandemie is een gezamenlijke maatschappelijke opdracht. Niet evident, wel noodzakelijk. De sfeer en de blijdschap die de terugkeer van de fans in onze stadions vorige week met zich meebracht, toont nog eens aan dat voetbal met fans het allermooiste is, voor iedereen op en rond het veld. Laat ons samen er voor zorgen dat lege stadions  definitief tot het  verleden behoren', concludeert de Pro League.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie moet hier gestraft worden?

(433 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws