Zelfs indien Koeman alles wint, zou Xavi mijn nieuwe trainer worden

"Zelfs indien Koeman alles wint, zou Xavi mijn nieuwe trainer worden"

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 19:00zo 20-09-2020 om 19:00

Presidentskandidaat Victor Font herhaalt dat hij Xavi aan wil stellen als hoofdtrainer van FC Barcelona, mocht hij het voor het zeggen krijgen in Camp Nou. Wat er dan met Ronald Koeman moet gebeuren, is aan Xavi.

Font, die een van de kandidaten is om Josep Maria Bartomeu op te volgen, maakte zijn intenties al eerder kenbaar nog voor Koeman werd aangesteld. Xavi blijft zijn droomkandidaat. "We zijn niet alleen geïnteresseerd in Xavi omdat hij populair is bij Barcelona-fans, maar na een grondige evaluatie zijn we tot de conclusie gekomen dat hij en Pep Guardiola de kwaliteiten hebben om het toekomstproject te leiden", zegt Font tegen Mundo Deportivo.

Font zegt dat Xavi meer dan een trainer kan zijn in Barcelona, een soort manager zoals Sir Alex Ferguson (Manchester United) en Arsène Wenger (Arsenal). "Ja, het idee is dat hij het laatste woord heeft in het project. De structuur zal iets anders zijn, maar Guardiola is de pijler van Manchester City's project."

Font grijpt de mogelijkheid aan om een uitspraak recht te zetten die in de media uit z'n verband is getrokken. "Zelfs als Koeman alles wint, zou Xavi mijn trainer worden", zo werd Font geciteerd. "Er is een project dat volledig is afgestemd op Xavi. Wat ik bedoel is dat als er een situatie komt waarin Koeman alles wint, het aan Xavi is wat er met Koeman moet gebeuren. Ik heb er met Xavi over gesproken en als Koeman het goed doet, zullen we een mogelijkheid vinden om hem een plek te geven in het project", reageert Font nu.

"Nog een voorbeeld waarom het essentieel is dat er zo snel mogelijk een nieuw project komt", reageert Font op het besluit van Koeman om Riqui Puig te laten gaan. "Besluiten als deze, die belangrijk kunnen zijn voor de toekomst van Barcelona, moeten niet genomen worden als er geen project en duidelijke visie is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws