Buffel is hard voor KRC Genk: Voor een trainer is de timing cruciaal

Buffel is hard voor KRC Genk: "Voor een trainer is de timing cruciaal"

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 10:50zo 20-09-2020 om 10:50

Thomas Buffel is ondertussen al anderhalf jaar met voetbalpensioen, maar de ex-Rode Duivel volgt alles nog op de voet. Tijdens een gesprek met het Laatste Nieuws gaf hij zijn mening over het reilen en zeilen bij zijn ex-ploeg KRC Genk.

"Op het einde bij Genk had ik door dat zij een club zijn die werkt in cyclussen", adus Buffel. "Ze bouwen aan een ploeg, de top wordt bereikt, de ploeg valt uit elkaar, waarna ze weer herbeginnen. Genk kan het succes niet aanhouden. Voor een trainer die naar Genk komt, is daarom timing cruciaal."

"Clement is er trainer geworden op een moment dat Pozuelo, Malinovskyi, Trossard, Samatta... samen naar een piek toegroeiden – het ­perfecte moment. Philippe heeft natuurlijk het laatste zetje gegeven om kampioen te worden –met zijn tactisch inzicht, zijn ­peoplemanagement..."

"Maar zou hij nu ook trainer van Club zijn, was hij twee jaar vroeger naar Genk gegaan? Mazzu en Wolf zijn er trainer geworden in een periode dat het gewoon moeilijker is om te oogsten – ook al hadden zij meer uit de selectie moeten ­halen", besloot Buffel.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws