OFFICIEEL: Bertrand Traoré verlaat Lyon en keert terug naar de Premier League

OFFICIEEL: Bertrand Traoré verlaat Lyon en keert terug naar de Premier League

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 10:34za 19-09-2020 om 10:34

Bertrand Traoré zet zijn loopbaan voort bij Aston Villa in de Premier League. De 25-jarige aanvaller komt voor een bedrag van 18,4 miljoen euro over van Olympique Lyon. Door bonussen kan de transfersom nog met 2,2 miljoen oplopen. Rode Duivel Jason Denayer ziet hierdoor een ploegmaat vertrekken bij Lyon.

Traoré was eerder in Engeland actief voor Chelsea, maar daar bleef een doorbraak uit. De Londenaren verhuurden hem onder meer aan Vitesse en Ajax, waarmee hij in 2017 de finale van de Europa League bereikte. Daarna maakte hij de definitieve overstap naar Lyon. In Frankrijk was Traoré de afgelopen jaren goed voor 33 treffers in 126 officiële wedstrijden. Het afgelopen seizoen was hij echter niet verzekerd van een basisplaats.

Lyon stemde daarom in met een transfer naar Aston Villa, waar Traoré ploeggenoot en concurrent wordt van Anwar El Ghazi. "Hij is een speler met een enorm talent die onze opties voorin echt zal verbeteren", stelt manager Dean Smith. Aston Villa wist vorig seizoen slechts ternauwernood degradatie af te wenden. De club versterkte zich eerder al met Emiliano Martínez, Ollie Watkins en Matty Cash.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Een aderlating voor Lyon?

(20 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws