KV Mechelen slachtoffer van gesjoemel? 'Miljoenen aan leningen terugbetalen'

KV Mechelen slachtoffer van gesjoemel? 'Miljoenen aan leningen terugbetalen'

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2020 om 07:30do 17-09-2020 om 07:30

KV Mechelen komt mogelijk in de vieze papieren na de arrestatie van hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx. De club wil zo snel mogelijk van hem af, maar hij kan nog voor stevige schulden zorgen voor de club.

Door Propere Handen werd de club stevig getroffen en leek Penninckx de grote redder van de club te gaan worden. De zakenman nam de aandelen van bestuurder Olivier Somers over en kreeg zo 71,2 procent van de aandelen van de club. Opvallend, want in de statuten van KV Mechelen staat dat niemand meer dan 49 procent van de club mag bezitten. Een noodoplossing, zo werd het gecommuniceerd.

Volgens Het Nieuwsblad rijst nu echter de vraag of Penninckx wel geld genoeg had om KV Mechelen te redden. Zijn modebedrijf FNG is inmiddels failliet en werd nog even in leven gehouden door schulden aan te zuiveren met andere schulden en leningen. Ook om Malinwa te financieren werd er (veel) geld geleend.

Het gerecht wil nu alle geldstromen in kaart brengen en bekijken of alles wel correct verliep. KV Mechelen moet naar verluidt al zeker 7,5 miljoen euro aan dure leningen terugbetalen. Onderzoek moet nu aantonen of het niet om meer geld gaat. Er wordt gesproken van misschien wel 38 miljoen euro, waardoor KV Mechelen de dupe van gesjoemel dreigt geworden te zijn.

Kalmte
Bij KV Mechelen proberen ze intussen niet te panikeren. Er is een procedure in gang gezet om Penninckx weg te krijgen bij de club en hoopt dat hij zo snel mogelijk zijn aandelen verkoopt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws