Willem ll en jonge Belg Mike Trésor maken indruk in Europa League

Willem ll en jonge Belg Mike Trésor maken indruk in Europa League

Gepubliceerd: woensdag 16 september 2020 om 22:50wo 16-09-2020 om 22:50

Willem ll heeft zich met speels gemak geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League. Het Luxemburgse Progrés Niederkorn deed in het begin leuk mee, maar bleek uiteindelijk een paar maten te klein voor de gasten uit Tilburg: 0-5. Jonge Belg Mike Trésor Ndayshimiye (21) was goed voor een doelpunt en een assist.

Willem ll mocht geen fans meenemen naar Luxemburg, maar toch werd de ploeg gesteund door een deel van de achterban. De fans stonden een uur voor de wedstrijd al klaar om de spelersbus met fakkels te onthalen en tijdens de wedstrijd probeerden ze de wedstrijd in de struiken te volgen. Heel af en toe reed er een trein voorbij, maar daar maalden de Tilburgse fans niet om.

Willem ll had in de beginfase wat last van zenuwen, maar kwam steeds beter in de wedstrijd. De kansen waren dan ook voor de Tilburgers. Na twintig minuten kwam Willem ll op 0-1 door Vangelis Pavlidis, die eerder een goal afgekeurd zag worden. Zijn tweede treffer telde uiteindelijk wel. Na de openingsgoal werd duidelijk dat Niederkorn geen partij was voor Willem ll. Görkem Saglam maakte 0-2 en Pavlidis zorgde voor 0-3. Er waren pas 34 minuten gespeeld, maar de wedstrijd leek al beslist.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet. Ché Nunnely maakte de 0-4 voor Willem ll en twee minuten later zette ook Mike Trésor Ndayshimiye zijn naam op het scorebord. Zijn treffer is er overigens een voor de geschiedenisboeken, want nog nooit scoorde Willem ll vijf keer in een uitwedstrijd.

In de derde voorronde speelt Willem ll tegen de winnaar van het duel tussen Lincoln Red Imps en Rangers FC. Willem ll moet nog twee rondes overleven om toegelaten te worden tot de groepsfase van de Europa League.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dat gevoel wanneer je met 2-5 wint van Manchester City#LeicesterCity #LCFC #ManCity #ManchesterCity #Tielemans #RodeDuivels

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws