Roef heeft geen schrik voor Bolat: Ik denk dat ik de concurrentie kan aangaan

Roef heeft geen schrik voor Bolat: "Ik denk dat ik de concurrentie kan aangaan"

11-09-2020 09:00
4

Davy Roef had zijn basisplaats bij KAA Gent net te pakken toen Sinan Bolat in huis werd gehaald. De ex-doelman van RSC Anderlecht beseft dat hij af te rekenen heeft met zware concurrentie, toch geeft hij zich niet zomaar gewonnen. Zo vertelt Roef in gesprek met Het Nieuwsblad.

De 26-jarige doelman was niet verrast dat er na het vertrek van Thomas Kaminski nog een doelman werd gehaald. "Dat er nog iemand bij zou komen, vond ik maar logisch. In een topclub heb je drie goeie keepers nodig." Maar Bolat lijkt niet gehaald om op de bank te zitten bij Gent. "Dat is zo, maar dan is het aan mij om te bewijzen dat ik beter ben. Mijn eerste matchen waren vrij goed, dus ik hoop dat ik dat kan en mag voortzetten."

Mensen vinden dat Bolat veel meer uitstraling heeft dan Roef en dat net daarom de eerste doelman van Gent al gekend lijkt. "Hij straalt zelfzekerheid uit. Het is alsof hij bij elk schot zegt: Laat maar komen. Dat is een pluspunt als doelman, want daardoor gaan medespelers je ook meer vertrouwen. Ik heb dat minder, maar ik voel me daarom niet minderwaardig. Ik denk wel dat ik de concurrentie kan aangaan", besluit Roef.