Veel lof voor Batshuayi na IJsland: Gedroomde back-up voor Lukaku

Veel lof voor Batshuayi na IJsland: "Gedroomde back-up voor Lukaku"

09-09-2020 21:46 Laatste update: 21:49
7

Michy Batshuayi was dinsdagavond tegen IJsland de vervanger van Romelu Lukaku in de spits bij de Rode Duivels. De aanvaller van Chelsea -die weldra wordt verhuurd aan Crystal Palace- ontgoochelde niet. Batshuayi speelde een sterke partij en bekroonde zijn prestatie met twee goals.

Peter Vandenbempt raakte dinsdag onder de indruk van Batshuayi. "Ik wil Lukaku zeker niet tekortdoen, maar Batshuayi is een ongelooflijke speler. Misschien wel onze beste afwerker en technisch de beste spits", vertelde de commentator bij Sporza. "Maar ik vind dat hij in zijn carrière nog maar 60 à 70% van zijn potentieel heeft benut. En dat heeft dan toch te maken met mentaliteit. Lukaku heeft al zijn hele leven lang de wil om de beste ter wereld te zijn."

"Als Batshuayi daar ook 60 à 70% van had, was hij ook bij de allerbesten ter wereld. Het is natuurlijk niet de fout van de opeenvolgende coaches bij Chelsea, die er geen brood in zagen, dat ze anderen boven Batshuayi verkozen. Het Chelsea van afgelopen seizoen was een ongelooflijk aantrekkelijk, heerlijk, aanvallend voetballend team."

"Als je daar als Batshuayi zijnde je draai niet in vindt, dan vind ik dat triest. Ik zou zeggen dat het nog niet te laat is, hij is nog maar 25. Maar ik zie geen enkele reden waarom hij nu plots het licht zou zien. Ondanks alles heeft hij de afgelopen jaren goed geboerd. Misschien voelt hij ook niet de noodzaak om bij te sturen en de beste te zijn. Misschien vindt hij dat best oke. Maar bij de nationale ploeg is hij als back-up van Lukaku dé gedroomde spits", besloot Vandenbempt.