'Kompany probeerde het, maar Vanden Borre is niet de oplossing voor Anderlecht'

'Kompany probeerde het, maar Vanden Borre is niet de oplossing voor Anderlecht'

08-09-2020 07:07
11

De oplossing voor RSC Anderlecht is niet Anthony Vanden Borre. Door de defensieve problemen bij paars-wit leek de veteraan weer even te mogen hopen op een comeback bij paars-wit. Maar die lijkt er toch niet te gaan komen.

Door de blessure van Elias Cobbaut en zijn eigen pensioen moest Vincent Kompany op zoek naar oplossingen bij RSC Anderlecht. In de oefenpartij tegen Bayer Leverkusen (1-1) werd Ognjen Vranjes al uitgetest en kreeg ook Vanden Borre een kans achterin. Volgens Het Nieuwsblad is de kans echter klein dat Vanden Borre ook terugkeert in de basis bij Anderlecht.

Vanden Borre mag al een tijdje meetrainen bij paars-wit in de hoop een profcontract te krijgen bij zijn oude liefde. De 32-jarige Vanden Borre kan echter niet wegsteken dat hij al drie jaar geen officiële wedstrijd meer heeft gespeeld. Voetballen aan hoge intensiteit blijft een probleem voor Vanden Borre, die steeds blessures riskeert als hij zich helemaal probeert te geven.

Anderlecht en vriend Kompany blijven hem steunen, maar het is bijzonder onwaarschijnlijk dat we Vanden Borre ooit nog op het hoogste niveau terug zullen zien. Hij wordt dan ook niet de oplossing voor Anderlecht, dat blijft zoeken naar een nieuwe verdediger. Onder andere Wesley Hoedt werd al genoemd, al is hij voorlopig nog te duur voor de Brusselaars.