Doku doet monden openvallen: Geen enkele tegenstander kon hem afstoppen

Doku doet monden openvallen: "Geen enkele tegenstander kon hem afstoppen"

31-08-2020 20:45
16

Jeremy Doku was één van de lichtpuntjes bij RSC Anderlecht tijdens de eerste weken van de competitie. De flankspeler was al goed voor één goal en één assist, maar zorgde vooral voor gevaar met zijn vinnige dribbels. Gert Verheyen is alvast onder de indruk. "Niemand kan hem momenteel afstoppen", vertelde de analist van Het Nieuwsblad.

Anderlecht bleef vrijdagavond steken op een 2-2 gelijkspel op het veld van KV Oostende, maar toch kon Doku zich opnieuw een paar keer laten opmerken. "Andrew Hjulsager werd vrijdag het zoveelste slachtoffer van Doku dit seizoensbegin", aldus Verheyen. "Een supersonische Doku die met een mijlpaal uitpakte tegen KVO. Hij werd de eerste speler in de Jupiler Pro League sinds Yassine El Ghanassy in januari 2017 die met minstens tien succesvolle dribbels uitpakte. Elf van de vijftien dribbels van Doku pakten goed uit. Hjulsager mag eigenlijk al blij zijn dat hij het einde van de wedstrijd haalde."

De 18-jarige flankspeler -die vorige weerk voor de eerste keer opgeroepen werd voor de Rode Duivels- speelt al vier wedstrijden op een hoog niveau. "Twee rechtstreekse tegenstanders van Doku pakten dit seizoen al rechtstreeks rood: Bocat van Moeskroen en Sankhon van STVV", vervolgde Verheyen. "Hjulsager probeerde Doku af te stoppen door te happen, maar dan kwam hij te laat. Wanneer hij meeliep, moest hij telkens afleggen in het sprintduel. Instappen of wijken, het helpt geen van beiden."

"Eigenlijk kan je alleen de bal veroveren in het duel op het moment dat Doku wordt aangespeeld. Zodra hij de bal onder controle heeft, hang je eraan als tegenstander. Hjulsager kan zich troosten met de gedachte dat hij niet op zijn normale plek als middenvelder speelde maar rechts achterin. Bovendien wist nog geen enkele rechtstreekse tegenstander Doku dit seizoen al af te stoppen. Dezer dagen hoopt elke links- of rechtsachter dat Doku niet aan zijn kant speelt", besloot Verheyen.