Leko over rode kaart Verstraete bij Antwerp: “Het was een randgeval”

Leko over rode kaart Verstraete bij Antwerp: “Het was een randgeval”

31-08-2020 13:24
35

Antwerp-middenvelder Birger Verstraete pakte in de eerste helft rood tegen Sporting Charleroi. Een flinke opdoffer voor Leko en zijn manschappen die op dat moment al 1-0 achterstonden. Tegenover Het Laatste Nieuws laat de Kroaat zich uit over de uitsluiting.

Verstraete kwam te laat en ging door op Illaimaharitra. De middenvelder van Antwerp kreeg na tussenkomen van de VAR de rode kaart te zien. Volgens Leko wilde Verstraete de bal spelen en had hij vooral pech. "Ik denk dat Birger pech had. Het was een randgeval. De ene ref zal rood trekken, de andere niet. Birger wilde de bal spelen, kon niet meer stoppen in z'n beweging en was net te laat. Als je dat herbekijkt via de VAR ziet het er altijd erger uit dan het was."

Lior Refaelov werd geslachtofferd en naar de kant gehaald. "Rafa startte heel goed, maar ik moest ingrijpen. Heel jammer voor Rafa natuurlijk, want het is niet dat hij slecht speelde. Integendeel. Gelukkig begreep hij mijn plan. Ik wou drie middenvelders behouden, schakelde achterin om naar vier verdedigers en koos voorin voor Lamkel Zé in steun van Mbokani. Rafa is balvaster, maar met Didier hadden we in deze omstandigheden in de omschakeling meer kansen op de tegenaanval."