KV Kortrijk krijgt groen licht van burgemeester: 'Alle abonnees mogen binnen'

KV Kortrijk krijgt groen licht van burgemeester: 'Alle abonnees mogen binnen'

28-08-2020 08:00
8

Door het nieuwe protocol dat werd goedgekeurd krijgen onze profclubs de kans om meer dan 400 toeschouwers toe te laten vanaf september. De tweede die daarover een akkoord met bereikte met de lokale overheid is KV Kortrijk. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Vanaf 1 september mag Kortrijk in het Guldensporenstadion alle abonnees binnenlaten. Naar verluidt gaat het om ongeveer 2.500 abonnementhouders. Het plan van de Kerels werd gelezen en goedgekeurd door burgemeester Vincent Van Quickenborne. Uiteraard moeten de nodige veiligheidsmaatregelen in acht genomen worden.

Kortrijk zal diverse ingangen openen om contact tussen de supporters onderling zo beperkt mogelijk te houden. De vier tribunes worden als verschillende compartimenten beschouwd. Tussen de zittende fans moet er afstand bewaard worden én verder zijn ook de mondmaskers altijd verplicht, behalve bij het eten of drinken, dat eveneens al zittend dient te gebeuren.

Verwacht wordt dat de komende dagen meerdere clubs uit 1A en 1B zullen aankondigen dat een geleidelijke terugkeer van het publiek mogelijk is. Zo gaat STVV ongeveer tot 2.000 fans toelaten, terwijl RSC Anderlecht op 4 à 5000 toeschouwers mikt.