Kaminski over transfer naar Blackburn: “Ik heb gesproken met Haroun”

Kaminski over transfer naar Blackburn: “Ik heb gesproken met Haroun”

27-08-2020 14:14
2

Thomas Kaminski maakt de overstap van KAA Gent naar Blackburn Rovers. De doelman werd voorgesteld vanuit een hotelkamer door de verplichte quarantaine. De sluitpost moet nog anderhalve week wachten.

De transfer van Kaminski naar Engeland kwam plots in stroomversnelling. “Het kan soms snel gaan in het voetbal”, begint Kaminski tegenover de virtueel aanwezige pers. “Ik volgde The Championship al, dus ik kende de ploeg uiteraard. En met Faris Haroun heb ik ook al even gesproken over de coach (Haroun werkte met Tony Mowbray bij Middlesbrough, red.) en hij was vol lof. Ik was dus snel overtuigd. Ze hebben hier al heel wat goede keepers gehad, ik hoop er daar één van te worden.”

Thibaut Courtois en Simon Mignolet gingen Kaminski al voor als doelmannen in Engeland bij Chelsea en Liverpool. De reputatie van Belgische goalies ligt aldus hoog. “Ze hebben hier al gezegd dat de stek van derde doelman bij de Rode Duivels een doel moet zijn voor mij. Maar ik moet me eerste bewijzen bij Blackburn, daarna zien we wel waar ik uitkom”, citeert Het Nieuwsblad een nuchtere Kaminski.