KV Oostende verdeelt reddingsboei van 50.000 euro

KV Oostende verdeelt reddingsboei van 50.000 euro

26-08-2020 11:16
2

Een paar maanden geleden had KV Oostende het financieel moeilijk. Het begon toen met een crowdfunding om de ploeg te redden. Nu de Kustploeg weer leeft, deelt het het geld van de crowdfunding uit.

Heel wat mensen deden er alles aan om Oostende te redden. Zo verkochten ex-spelers hun truitjes om geld in te zamelen voor KVO. Alle acties samen leverden uiteindelijk € 49.564 op. 'Na de overname beslisten we om het geld aan te wenden voor drie actoren: 40 % naar de jeugdwerking (€ 19.825), 20 % naar de supportersfederatie Kustboys (€ 9.912) en 40 % naar sociale projecten (€ 19.825)', laat KV Oostende weten.

Dinsdag heeft KV Oostende al een eerste organisatie blij gemaakt. De club doneerde een som van € 1.000 aan VZW KW Ibis, dat totaalzorg biedt aan kinderen en jongeren die veelal omwille van een grote zorgvraag extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Met het geschonken geld van KV Oostende zal VZW KW Ibis een trampoline aankopen.

"We zullen het geld netjes verdelen onder tal van sociale projecten in de regio Oostende," aldus Communityverantwoordelijke Diego Rosseel. "Lokale verankering is namelijk een belangrijke pijler in de werking van onze club en dan komen we ook automatisch bij VZW Ibis uit. Ibis is een begrip in de regio en heeft al zorg gedragen voor meer dan 3.000 kinderen die opgroeien in sociaal moeilijke omstandigheden."