Wolf ziet lichtpunten in oefenduel: 'Arteaga gaf gas, Thorstvedt toonde vista'

Wolf ziet lichtpunten in oefenduel: 'Arteaga gaf gas, Thorstvedt toonde vista'

25-08-2020 14:32
4

KRC Genk wist maandag niet te winnen in een oefenmatch tegen KVC Westerlo (2-2). Toch zal trainer Hannes Wolf niet ontevreden zijn over enkele krachten. Toptalent Luca Oyen maakte (opnieuw) indruk, terwijl ook Gerardo Arteaga en Kristian Thorstvedt erbovenuit staken.

Arteaga bleek bij zijn eerste (officieuze) minuten meteen een meerwaarde. De Mexicaanse nieuwkomer 'gaf gas' op zijn linkerflank, zag Het Belang van Limburg. Zowel op atletisch als op technisch vlak kon hij bekoren. Bovendien was de wisselwerking met Mats Daehli uitstekend, die het beter deed op de linkerflank dan centraal.

In de as toonde Thorstvedt dan weer zijn klasse. Dat had hij op de eerste speeldagen na zijn winterse transfer ook al gedaan, maar toen strooide een blessure roet in het eten. Nu is de aankoop dus terug. 'Na bijna een half jaar afwezigheid toonde Thorstvedt in de eerste 45 minuten zijn vista en doelgerichtheid. Al heeft de jonge Noor natuurlijk nog minstens enkele weken nodig om het gewenste tempo in de benen te krijgen', schrijft HBvL.